Σαράντα απόπειρες αυτοκτονίας σε 10 μέρες !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σαράντα απόπειρες αυτοκτονίας σε 10 μέρες !!

Σαράντα απόπειρες αυτοκτονίας σε 10 μέρες !!

Share This
Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια είναι οι απόπειρες αυτοκτονίας. «Μέχρι το 2006 δεν ασχολιόμασταν καν με απόπειρες αυτοκτονίας μέσω του Διαδικτύου. Τώρα είναι ένα διεθνές φαινόμενο και μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες έχουμε καθημερινά 3-4 περιστατικά! Τα περιστατικά που είχαμε μέσα σε ένα χρόνο τώρα συμβαίνουν σε 10 μέρες! Το 2010 είχαμε 58 περιστατικά και φέτος θα ξεπεράσουν τα 150. Τις τελευταίες μέρες είχαμε τρία περιστατικά που χρειάστηκε να τους πάμε στο νοσοκομείο» σημειώνει ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μ. Σφακιανάκης και προσθέτει:....
«Τα αίτια είναι κυρίως προσωπικά και οικονομικά. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει ένταση στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων με αποτέλεσμα να φτάνουν στα άκρα. Όταν δεν έχεις να φας και έχεις μια ωραία σχέση και αυτή η σχέση χαλάει, τα πράγματα αλλάζουν.
Τα περιστατικά δεν αφορούν μόνο τους ανέργους, κυρίως αυτοί που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στο μισθό τους και έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους. Στη σχέση τους αρχίζουν οι γκρίνιες και οι ισορροπίες κλυδωνίζονται...».
Οι ηλικίες κυμαίνονται από 13 έως 17 ετών (που είναι το 20% των περιπτώσεων), και το μεγαλύτερο κομμάτι είναι 19-28 (που είναι το 70%) και το υπόλοιπο 10% διάφορες ηλικίες.
«Με λίγα λόγια η νέα γενιά ζει στην απόγνωση, που είναι τα απόνερα της κρίσης. Η νέα γενιά ζει σε μια άσχημη ατμόσφαιρα...» δηλώνει στον «Αδέσμευτο Τύπο» ο Μ. Σφακιανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages