Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Share This
ΠΟΛΕΜΙΚΟ μοιάζει πλέον το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, καθώς χθες ο ιδρυτής της Αριστερής Πρωτοβουλίας εντός του κόμματος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Με τις απειλές δεν νομιμοποιείται η νεοφιλελεύθερη πολιτική», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο λέγοντας πως είναι αυθεντικός «εκπρόσωπος της προκρούστειας νεοφιλελεύθερης συνταγής των οίκων αξιολόγησης και των μνημονιακών λογικών», προσθέτοντας: «...Tη δεκαετία του 'Α80, όταν το ΠΑΣΟΚ άλλαζε την ελληνική κοινωνία, προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τότε ΚΚΕ Εσ. και αργότερα συνυπέγραφε με τον Συνασπισμό της Αριστεράς τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου»......
Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή τον πόλεμο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με την ΑΔΕΔΥ για τη «λευκή» απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Παναγιωτακόπουλος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσα κατά του κ. Μόσιαλου υποστηρίζοντας: «...Στόχος πλέον του φωστήρα της εξυγίανσης της οικονομικής και πολιτικής ζωής είναι η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και η εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους, όπου διά πυρός και σιδήρου θα υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εξαθλιώνει τον λαό και θα ξεπουλά τον εναπομείναντα εθνικό πλούτο. Ως δικολάβος επαρχιακού ειρηνοδικείου στρεβλώνει ερμηνευτικά τις ανησυχίες της ΑΔΕΔΥ και μιλά για “λευκή απεργία”. Η φαιά προπαγάνδα επιδιώκει να κατασκευάσει εχθρούς ζητώντας εκ νέου ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού με σκοπό να διευκολυνθεί η λήψη αντιποίνων. Λησμονά ο κ. Μόσιαλος ότι η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και συνεπώς δεν ασκείται με την άδεια της κυβερνητικής εξουσίας και των σκοπών της. Ξεχνά ο κ. καθηγητής και διορισμένος πολιτικός ότι ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας της δημοκρατίας και όταν περιστείλεις τα δικαιώματά του, πριονίζεις το κλαδί όπου κάθεσαι. Προφανώς, θεωρεί ότι το καθήκον του είναι να εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως, να απειλεί συλλήβδην 700.000 Eλληνες πολίτες και εργαζόμενους και να ανακαλύπτει ως άλλος Σέρλοκ Χολμς λευκές απεργίες αλλά και το ότι “το Eλληνικό Δημόσιο δεν λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια”!».
«Υπάρχουν χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία δεν μπορούν να απολογούνται και για τις δικές του πολιτικές υπερβολές», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages