Δήμαρχοι θέλουν αναδρομικές συντάξεις 9 εκατ. ευρώ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμαρχοι θέλουν  αναδρομικές συντάξεις 9 εκατ. ευρώ

Δήμαρχοι θέλουν αναδρομικές συντάξεις 9 εκατ. ευρώ

Share This
Το θέμα των αναδρομικών που διεκδικούν οι συνταξιούχοι βουλευτές εξετάζεται ήδη από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Παύλου Μαρκάκη, ενώ αποκαλύπτεται ότι η επιβάρυνση για συντάξεις δημάρχων (που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη) ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ.
Οι συνταξιούχοι βουλευτές διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων της χώρας υπόκεινται συρρίκνωση των αποδοχών τους εξαιτίας της βαθειάς οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για τις 800-850 υποθέσεις πρώην βουλευτών που εκκρεμοδικούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν τις αξιώσεις τους να ισχύσει και για τους ίδιους η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών για το χρονικό διάστημα 2003-2007.
Τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές, δηλαδή συνολικά το ύψος των αξιώσεων υπολογίζεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα.
Με αφορμή δε την προσφυγή των συνταξιούχων βουλευτών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε καλέσει τον υπουργό Οικονομικών να τον πληροφορήσει πόσοι είναι οι πρώην δήμαρχοι που λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος με αυτή τους την ιδιότητα και με ποιο ποσό επιβαρύνεται μηνιαίως ο κρατικός προϋπολογισμός.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Μαρκάκη ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2011, σε 626 ανέρχεται ο αριθμός των δημάρχων που λαμβάνουν χορηγία από το Δημόσιο και ότι η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την καταβολή των χορηγιών στους τέως δημάρχους ανήλθε για το έτος 2009 στο ποσό των 8.946.857 ευρώ, για το έτος 2010 στο ποσό των 9.060.570 ευρώ, ενώ για το έτος 2011 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 9.184.908 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages