Αντιπυρικά κενά στην προστασία του Ταύγετου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αντιπυρικά κενά στην προστασία του Ταύγετου

Αντιπυρικά κενά στην προστασία του Ταύγετου

Share This
Σοβαρά κενά σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιπυρική προστασία του Ταϋγέτου, εν μέσω καλοκαιριού, υποδεικνύει με επιστολή της προς το γενικό γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας Βασίλη Χαντζή, την οποία κοινοποιεί στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Μπάκα, αλλά και στην προϊσταμένη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας Μόρφω Κουκούλη, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας Γ. Βασιλάκη.
Όπως υποστηρίζει σύμφωνα με το 'Θάρρος', αναφερόμενη στο γενικό γραμματέα: “Έχοντας υπόψη προηγούμενο έγγραφο που αφορά στο μνημόνιο ενεργειών του Δήμου, για συντονισμένη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά την αντιπυρική περίοδο της τρέχουσας θερινής περιόδου, σχετικά με το μέρος που αφορά στην κατάσταση ετοιμότητας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Παρατηρούμε ότι τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που καλύπτουν την περιοχή του Ταϋγέτου καθημερινά, απομακρύνονται επιστρέφοντας στην πόλη, αφήνοντας ακάλυπτη για πολλές ώρες το 24ωρο μία πολύ μεγάλη περιοχή, αυξημένου κινδύνου, όπως είναι ο Ταΰγετος.
Αυτό, εκ προοιμίου, ακυρώνει το όλο εγχείρημα, αφού είναι εντελώς αδύνατο να λειτουργήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, μιας και ο χρόνος κινητοποίησης πυροσβεστικού οχήματος από την πόλη είναι τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να προσεγγίσει την περιοχή, στην οποία δεν υπάρχει ικανοποιητική προσβασιμότητα, μιας και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί του δασικού και αγροτικού δικτύου.
Δια τούτο και θεωρούμε απαραίτητο, όπως δια των ενεργειών μας αντιμετωπιστούν άμεσα τα ανωτέρω κενά του Σχεδίου Δράσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages