Κατά του νέου πάρκινγκ στο κέντρο οι Ποδηλάτες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κατά του νέου πάρκινγκ στο κέντρο οι Ποδηλάτες

Κατά του νέου πάρκινγκ στο κέντρο οι Ποδηλάτες

Share This
Μία ακόμη ποδηλατική βόλτα διοργάνωσαν Δευτέρα βράδυ οι Ποδηλάτες Καλαμάτας “Critical Mass”. Η εκκίνηση θα γίνει στις 7.00 από το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.
Στην πρόσκλησή τους αναφέρουν: “Θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους ποδηλάτες φίλους μας, στο τέλος της διαδρομής, σε μια ανοιχτή συζήτηση στο βαγόνι μας, στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας, με θέμα την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη μας. Μέσα από αυτή την κίνηση, θέλουμε να βγάλουμε από κοινού ένα πόρισμα για την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη, σημειώνοντας τα “κακώς κείμενα”, αλλά και ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες μας”.
Ενώ προσθέτουν:
• Η ποδηλατική συμπεριφορά ενός ποδηλάτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνείδηση και την παιδεία που ο ίδιος έχει
• Όσο υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα χάραξης και κυκλοφοριακής διευθέτησης στον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο και όσο αργεί η μελέτη και υλοποίηση νέων αξόνων, θα έχουμε και προβλήματα συνύπαρξης ποδηλατών - πεζών - αυτοκινητιστών
• Όσο η δημοτική πολιτική για την ανάπτυξη των ποδηλατοδρόμων στην πόλη είναι αντιφατική (π.χ. πρόθεση δημιουργίας ιδιωτικού πάρκινγκ στο κέντρο, τη στιγμή που επισήμως ο Δήμος Καλαμάτας θέλει να προάγει την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης), θα έχουμε παρεξηγήσεις και το κυριότερο... ημιμάθεια!
Και καταλήγουν: “Για το νέο πάρκινγκ, σε επόμενο άρθρο! Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι αποτελεί το νέο ατόπημα της πόλης μας!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages