«Γενναία» επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Γενναία» επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.

«Γενναία» επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.

Share This
«Τρίτωσαν»… τα καλά νέα για το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Μετά την καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου στο υπουργείο Πολιτισμού, που σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξή του, και τη θετική υποδοχή που επεφύλαξαν στη συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση την επόμενη ημέρα ο τοπικός και αθηναϊκός Tύπος, χθες προστέθηκε μια ακόμα καλή εξέλιξη.
Όπως ανακοινώθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια Βίκυ Μαραγκοπούλου και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» Νίκο Μπασακίδη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, χθες, υπεγράφη από το υπουργείο Πολιτισμού ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί τη φετινή επιχορήγηση από την πλευρά του.
Από εκεί και πέρα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ, ο οποίος ανέρχεται σε 700.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τη μεγαλύτερη πίτα στα έξοδα έχουν οι αμοιβές των ξένων ομάδων που θα λάβουν μέρος (236.117 ευρώ), τα οργανωτικά (208.500 ευρώ) και οι συμβάσεις έργου συνεργατών (110.500 ευρώ).
Όπως τόνισε, όμως, η καλλιτεχνική διευθύντρια, ο παραπάνω προϋπολογισμός αποτελεί το «ταβάνι» των εξόδων. Σύμφωνα, όμως, με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει κι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, το κόστος θα είναι αρκετά χαμηλότερο.
Πάντως, από τη χθεσινή συνεδρίαση έμφαση θα πρέπει να δοθεί και στα όσα είπε ο διευθυντής της «Φάρις» Παν. Φουρναράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο με τον «Καλλικράτη» ο πολιτισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει. Κι αυτό, επειδή για τη διεκπεραίωση και των πιο απλών διαδικασιών υπάρχουν ασφυκτικά πλαίσια, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να «πνίγουν» το θεσμό! Απο το 'Θάρρος'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages