Σε εξέλιξη οι 48ωρες που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε εξέλιξη οι 48ωρες που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Σε εξέλιξη οι 48ωρες που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Share This
Ετοιμαστείτε για πολύωρες διακοπές ρεύματος !
ΑΡΧΙΣΑΝ από τα ξημερώματα οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία αντιδρά στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ
. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εντός του 2012 καθώς άκαρπες απέβησαν οι διαβουλεύσεις που είχαν στελέχη της ΓΕΝΟΠ το προηγούμενο διήμερο με τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Τις συναντήσεις με τους νέους υπουργούς ζήτησε η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση....
Στο πλαίσιο αυτό η ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης και λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων για το σύνολο της οικονομίας, συναντήθηκε με τους δύο υπουργούς επιδιώκοντας την άρση των προβλέψεων του μεσοπρόθεσμου σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Οι δύο συναντήσεις που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου με τον κ. Βενιζέλο και το πρωί της Κυριακής με τον κ. Παπακωνσταντίνου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πηγές της ΠΑΣΚΕ ήταν σε καλό κλίμα, δεν οδήγησαν σε κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος των συνδικαλιστών.
Eτσι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν κανονικά ενώ όπως τόνισε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος στόχος τους δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ, αν και ενδέχεται να υπάρξουν προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης.
Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε ότι «δεν είναι επιλογή των εργαζομένων η σύγκρουση» και πρόσθεσε ότι «παραλάβαμε ΔΕΗ δημόσια και θέλουμε να την παραδώσουμε δημόσια. Είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλο η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages