Η Fitch υποβάθμισε τον ΟΤΕ και πέντε ελληνικές τράπεζες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Fitch υποβάθμισε τον ΟΤΕ και πέντε ελληνικές τράπεζες

Η Fitch υποβάθμισε τον ΟΤΕ και πέντε ελληνικές τράπεζες

Share This
ΣTHN υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης σε πέντε ελληνικές τράπεζες και ειδικότερα στις: Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και ATEbank, προχώρησε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Fitch Ratings. Η δράση για τις τράπεζες ακολουθεί την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε «B+/RWN» από «BB+» προηγουμένως.
Η Fitch σημειώνει ότι έχει τοποθετήσει την αξιολόγηση των τραπεζών σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (Rating Watch Negative – RWN). Ο οίκος σημειώνει ότι εκδόσεις με κρατικές εγγυήσεις των τραπεζών επίσης υποβαθμίζονται σε «B+» από «BB+» και τοποθετούνται σε RWN.
Η Fitch επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της T Bank σε «B-» και την τοποθέτηση σε RWN. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σημειώνει ότι η δράση για τις τράπεζες είναι το άμεσο αποτέλεσμα της υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της επαναξιολόγησης της πιθανής στήριξης προς τις τράπεζες. Σε αυτό το πλαίσιο προειδοποιεί ότι νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας πιθανώς να οδηγήσει σε νέα υποβάθμιση και των τραπεζών.
Η Fitch σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες διακρατούν σημαντικά ποσά ελληνικού κυβερνητικού χρέους (εκτιμώμενο στα 63 δισ. ευρώ) με αποτέλεσμα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας να επιβαρύνουν το ευρύτερο προφίλ πιστωτικού κινδύνου.
Την ίδια στιγμή η Fitch εκτιμά ότι οι καταθέσεις θα συνεχίσουν να υποχωρούν το 2011, ενώ οι περιορισμοί στη χρηματοδότηση από τις αγορές χονδρικής αναμένεται να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Και για ΟΤΕ
Την ίδια στιγμή, η Fitch προχώρησε και στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε ξένο νόμισμα και του OTE PLC σε «BB» από «BBB-». Oπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, το outlook της αξιολόγησης είναι "evolving". Η Fitch προχώρησε σε αυτήν την κίνηση λόγω της υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας την Παρασκευή κατά τρεις βαθμίδες σε «B+/RWN» από «BB+/Negative».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages