«Στους πολίτες και μετά στους πολιτικούς οι ευθύνες»..? - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Στους πολίτες και μετά στους πολιτικούς οι ευθύνες»..?

«Στους πολίτες και μετά στους πολιτικούς οι ευθύνες»..?

Share This
Στην Καλαμάτα βρέθηκε, προκειμένου να συμμετάσχει στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας – ως θαυμαστής του γυναικείου στήθους, όπως δήλωσε χαριτολογώντας – ο γνωστός δημοσιογράφος, Σεραφείμ Φυντανίδης.
Ο κ. Φυντανίδης, απάντησε σε ερωτήματα της τηλεόρασης best, αναφορικά με την οικονομική κρίση, το πολιτικό σύστημα και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ειδικότερα μετά τον δανεισμό, επιρρίπτοντας ευθύνες, πρωτίστως στους Έλληνες και σε... δεύτερη μοίρα, στους πολιτικούς, που διαχρονικά είχαν τις τύχες όλων μας, στα χέρια τους. «Κατά κάποιον τρόπο, πληρώνουμε και τη δική μας υπερβολή» είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος και συνέχισε, «σχεδόν στο σύνολό τους οι Βρετανοί, δεν διαθέτουν εξοχικό σπίτι, μου το είχε πει και ο Πρέσβης.. ‘εδώ όλοι έχετε και εμείς εκεί 10:30, πάμε για νάνι, εσείς βγαίνετε τις 11μ.μ.’. Δεύτερον, κλητήρας στην εφημερίδα που διεύθυνα, είχε δύο αυτοκίνητα, ένα με μονό και ένα με ζυγό αριθμό κυκλοφορίας!
Ε! Είναι υπερβολές αυτά, γιατί μάθαμε να ζούμε με δανεικά...».Εξηγώντας τη θέση του στη συνέχεια, ο κ. Φυντανίδης χαρακτήρισε αυτές τις υπερβολές, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατάλοιπα της κατοχής και των δύσκολων καταστάσεων που είχαν υπάρξει στη χώρα κατά το παρελθόν. «Επειδή περάσαμε 600 χρόνια δουλείας, 200 με τους Φράγκους, 400 με τους Οθωμανούς, πάμε να ισοφαρίσουμε τις ελλείψεις του παρελθόντος. Μικροί μας λέγανε, να τρώμε κρέας, κάθε Πάσχα και Λαμπρή, δηλαδή, μια φορά το χρόνο, τώρα είμαστε πρώτοι στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος στην Ευρώπη, πρώτοι σε κατανάλωση ουίσκι, πρώτοι στα τροχαία δυστυχήματα, πρώτοι στο χαβαλέ, τελευταίοι στον εθελοντισμό και τι πήγαμε να... πατσίσουμε, την ένδεια αιώνων. Δώσαμε, όλες τις πρακτικές δουλειές στους μετανάστες, ‘είναι ντροπή να δουλεύεις και να μην είσαι επιστήμονας’, έχουμε 3.500 πτυχιούχους Θεατρολογίας, το διανοείστε; Που θα δουλέψει ο Θεατρολόγος; ‘Το παιδί μου επιστήμων να γίνει’» τόνισε μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος δημοσιογράφος.Ευθύνες σε δεύτερη μοίρα ο κ. Φυντανίδης, επέρριψε και τους πολιτικούς επισημαίνοντας, ότι: «είναι και οι πολιτικοί μας οι οποίοι επικαλούμενοι την ανάγκη της ψηφοθηρίας, διόριζαν αβέρτα, χάριζαν χρέη, έσβηναν κλήσεις, νομιμοποιούσαν αυθαίρετα..., διότι το πελατειακό σύστημα, υπάρχει από το 1830 και δεν μπορεί να τελειώσει. Σε καμία χώρα του κόσμου, όταν αλλάζει μια κυβέρνηση, δεν αλλάζουν 10.000 θέσεις, τι πάει να πει αυτό;»....
Ο κ. Φυντανίδης σε άλλο σημείο, καταλήγοντας στις δηλώσεις του, επεσήμανε: «Μην ξεχνάτε, όταν ελευθερωθήκαμε και από την Καλαμάτα ξεκίνησε η απελευθέρωση, είχαμε τρια ξένα Κόμματα εδώ, το Αγγλικό, το Ρωσικό και το Γαλλικό, δεν είχαμε δικά μας Κόμματα, είμαστε υπό κατοχή ακόμη, ε! Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Η Ελλάδα δεν βίωσε τους τρεις αιώνες της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης και τον έναν του Διαφωτισμού! Βγήκαμε ξαφνικά ως ανεξάρτητο Κράτος και τρομάξαμε με αυτά που γίνονταν στην Ευρώπη και τα απορρίψαμε, αυτά πληρώνουμε τώρα. Μην τα φορτώνουμε όλα στους ξένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages