Στο ΕΣΠΑ έργα της Πελοποννήσου... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 11.833.844,04 €.
1. «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου της πόλης του Κιάτου (υπολειπόμενο τμήμα)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.244.750 €. Το έργο αφορά στην αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 23.342 μ. Περιλαμβάνει δύο υποέργα και οριοθετείται νότια από τις παλαιές σιδηροδρομικές γραμμές, δυτικά από την οδό Ιπποκράτους (ανατολικό τμήμα) και ανατολικά από τον ποταμό Ελισσώνα (δυτικό τμήμα).
2. «Δίκτυο συλλογής ακαθάρτων υπολοίπου δημοτικού διαμερίσματος Κορίνθου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.549.346,98 €. Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 19.048 μ. στις περιοχές Καλλιθέας και Νεάπολης στη Μπαραθίστρα Κορίνθου, καθώς και στην περιοχή Αγίου Γεωργίου. Ειδικότερα η κατασκευή του δικτύου και η σύνδεσή του με το δίκτυο ακαθάρτων της Κορίνθου θα έχει τελικό προορισμό το βιολογικό καθαρισμό της πόλης.
3. «Υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 6.039.747,06 €. Το έργο αφορά την προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού των μονάδων έρευνας, των εργαστηρίων και των βιβλιοθηκών των δέκα τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατά τρόπο ώστε να ενισχυθεί και να προωθηθεί η έρευνα. Ο προγραμματιζόμενος για προμήθεια εξοπλισμός σχετίζεται με τη συμπλήρωση και την επέκταση των εργαστηρίων πληροφορικής, σύγχρονων εργαστηρίων τεχνολογίας, σύγχρονων εργαστηρίων και μονάδων έρευνας καθώς και την υποστήριξη της κεντρικής βιβλιοθήκης και των βιβλιοθηκών για τα τμήματα που κρίνεται απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages