Αριχσε με κόντρες ξανά η μεταφορά των μαθητών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αριχσε με κόντρες ξανά η μεταφορά των μαθητών

Αριχσε με κόντρες ξανά η μεταφορά των μαθητών

Share This
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΘΗΚΕ τη μεταφορά των μαθητών το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας, μετά από μία ημέρα διακοπής, κατά την οποία οι μαθητές κλήθηκαν να πληρώσουν το 50% της τιμής του εισιτηρίου για τη διαδρομή από και προς το σχολείο τους.
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Νικήτα Μπούρα, μας είπε: «Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα (χθες) η Ομοσπονδία μας με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και Εσωτερικών κ. Ντόλιο, δόθηκαν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η απόφαση, ώστε να δοθούν τα χρήματα για το πρώτο τρίμηνο του 2011, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, οπότε μετά από αυτή τη συνάντηση αναστέλλουμε τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών».
Ο κ. Μπούρας πρόσθεσε ότι από το 2010 το κράτος οφείλει στο ΚΤΕΛ χρήματα για εννέα μήνες, ενώ σημείωσε ότι χθες «το 90% των μαθητών εξυπηρετήθηκε. Απλώς, επιβαρύνθηκαν να πληρώσουν το 50% της τιμής του εισιτηρίου. Όσα παιδιά δεν είχαν χρήματα, μεταφέρθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Δεν κατεβάσαμε παιδιά από τα λεωφορεία, τα πήγαμε στα σχολεία τους. Όσον αφορά κάποια μαθητικά δρομολόγια που δεν έγιναν καθόλου, τα παιδιά εκεί εξυπηρετήθηκαν με τα λεωφορεία της γραμμής».
Οι μαθητές
πλήρωσαν εισιτήριο
Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε χθες, όσον αφορά στη μεταφορά των μαθητών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Κώστας Βασιλόπουλος, μας είπε: «Το θέμα αφορούσε σε όλη την Ελλάδα. Είχε δοθεί εντολή από τα ΚΤΕΛ, οι μαθητές οι οποίοι μετακινούνται με λεωφορείο να πληρώνουν το 50% του εισιτηρίου, με το δικαιολογητικό ότι το κράτος είχε καθυστερήσει να τους δώσει τα χρήματα που τους οφείλει. Επίσης, υπήρχε πρόβλημα με τα μισθωμένα οχήματα, που δε μετακινήθηκαν. Τελικά, λύθηκε το θέμα και αύριο η μεταφορά θα ξαναρχίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages