Λουκέτο σε περίπτερα λόγω κρίσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λουκέτο σε περίπτερα λόγω κρίσης

Λουκέτο σε περίπτερα λόγω κρίσης

Share This
Μέσα στο 2010 έβαλαν λουκέτο 1.500 περίπτερα σύμφωνα με την Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών. Η οικονομική κρίση κάνει και πολλούς καπνιστές να στραφούν στα "χύμα" τσιγάρα
Με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα εν μέσω οικονομικής κρίσης να περιορίζει δραματικά το ποσοστό κέρδους των περιπτερούχων, 1.500 από τα περίπου 18.000 περίπτερα έβαλαν λουκέτο το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.
Οι δεκάδες αγγελίες πώλησης περιπτέρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", είναι ενδεικτικό στοιχείο της κρίσης. Οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 8.000 ευρώ και αγγίζουν ακόμα και τις 60.000 ευρώ, αναλόγως της τοποθεσίας.
Σε πολλές περιπτώσεις, ο όρος «τιμή συζητήσιμη» φανερώνει τη διάθεση διαπραγμάτευσης, καθώς διανύουμε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο.
«Δυστυχώς οι φόροι έδωσαν τη χαριστική βολή στο περίπτερο σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που κρατούν τεφτέρι και άλλοι που πια το έχουν κόψει, γιατί δεν «βγαίνουν» ή ''φεσώθηκαν'' και άλλοι που για τον ίδιο λόγο αναγκάστηκαν να πωλούν τσιγάρα χύμα παρ' όλο που δεν επιτρέπεται», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτερούχων-Αναπηρικών Κυλικείων, Θοδωρής Μάλλιος.
Με την οικονομική κρίση να πλήττει το σύνολο των νοικοκυριών, οι καπνιστές που ζητούν "χύμα" τσιγάρα αυξάνονται διαρκώς είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή θέλουν να κόψουν σταδιακά το κάπνισμα.
«Ζητάμε να μη φορολογούνται τα έσοδα των περιπτέρων και παράλληλα αύξηση του ποσοστού κέρδους στα τσιγάρα από 4% σε 8%», δήλωσε στην "Καθημερινή" ο πρόεδρος της Eθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Χαράλαμπος Λυμπερόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages