Ξεμένουν απο καύσιμα τα περιπολικά.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξεμένουν απο καύσιμα τα περιπολικά..

Ξεμένουν απο καύσιμα τα περιπολικά..

Share This
Άμεσο κίνδυνο να μείνουν περιπολικά και μοτοσικλέτες στο δρόμο από καύσιμα αντιμετωπίζει από χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, αφού τα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής «έκλεισαν» τις αντλίες τους, αρνούμενα άλλη πίστωση. Ήδη οφείλονται αρκετά χρήματα σε πρατήριο με το οποίο είχε συνάψει σύμβαση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, όπου και αν απευθύνθηκαν, έλαβαν αρνητική απάντηση για να γίνει προμήθεια με καύσιμα.
Όπως τονίζει και ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Γιώργος Καπερώνης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με υπηρεσίες οι οποίες έχουν αρκετό καιρό να πληρώσουν και οι πρατηριούχοι δεν έχουν άλλα περιθώρια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πρόθυρα να αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα είναι το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου. Ωστόσο, ο λιμενάρχης Καλαμάτας Γ. Καλλιάνος μας διαβεβαίωσε πως δεν έχει δημιουργηθεί κανένα τέτοιο πρόβλημα, ενώ το ίδιο τόνισε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γ. Μπέζος, σημειώνοντας ότι τα ασθενοφόρα εφοδιάζονται κανονικά με καύσιμα και οι πληρωμές στο πρατήριο που συνεργάζονται γίνονται κανονικά.
Όσο για την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, οφείλει ήδη τα καύσιμα 2 μηνών σε πρατήριο υγρών καυσίμων με το οποίο συνεργάζεται και από προχθές που τελείωσε η σύμβαση, σταμάτησε η πίστωση. Ωστόσο, τα περιπολικά και οι μηχανές βρήκαν «κλειστές» αντλίες χθες και σε άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων που απευθύνθηκαν, αφού κανείς δε δέχεται πλέον να προμηθεύσει καύσιμα με πίστωση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ζήτησε να της επιτραπεί να απευθυνθεί στο στρατόπεδο για ανεφοδιασμό.
Τέρμα η πίστωση
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Γεώργιος Καπερώνης τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο για πίστωση σε υπηρεσίες. Ήδη οφείλονται σημαντικά ποσά, ενώ η πληρωμή στην καλύτερη περίπτωση γίνεται 2-3 μήνες μετά: «Οι συνάδελφοι τους είχαν προειδοποιήσει πολύ νωρίτερα ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν έτσι καύσιμα. Τα κέρδη είναι μειωμένα. Οι υπηρεσίες κάνουν και κρατήσεις σε αυτές τις προμήθειες. Τώρα και οι εταιρείες καυσίμων ζητούν τοις μετρητοίς. Το κράτος ζητά να καταβάλλουμε εμείς κανονικά τους φόρους και επιβάλλει πρόστιμα, ενώ το ίδιο δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς εμάς. Οι συνάδελφοι έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους να δώσουν ξανά καύσιμα σε υπηρεσίες. Παλαιότερα παίρναμε και δάνεια κίνησης από τράπεζες και κάπως κινιόταν η κατάσταση. Τώρα δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια και το κόστος των καυσίμων είναι υπέρογκο. Στο ένα λίτρο βενζίνης οι φόροι ξεπερνούν το 1 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages