Κρουει κωδωνα κινδύνου ο Τσελέντης για τους σεισμούς - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Κρουει κωδωνα κινδύνου ο Τσελέντης για τους σεισμούς

Κρουει κωδωνα κινδύνου ο Τσελέντης για τους σεισμούς

Share This
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" ήταν σήμερα το πρωί ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης, ο οποίος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το ενδεχόμενο, ο ισχυρότατος σεισμός που εκδηλώθηκε στην Ιαπωνία, να προκαλέσει έναν δυνατό σεισμό και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό επιστημονικά είναι εφικτό να γίνει, μόνο σε περίπτωση ρήγματος, που είναι έτοιμο να δώσει σεισμό και μπορεί να επισπευστεί χρονικά η εκδήλωση του σεισμού. "Σχετικά με την Ελλάδα η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη , επιστημονικά είναι δυνατό να έχουμε κάποια ενεργοποίηση ρήγματος, ειδικά όταν το ρήγμα αυτό είναι ώριμο, είναι δηλαδή να δώσει ένα σεισμό μετά από ένα χρόνο ή κάποιους μήνες, μπορεί να το δώσει πολύ πιο πριν. Δεν θα προκαλέσει σεισμό σε ένα καθαρό ρήγμα",είπε.
Και πρόσθεσε:"Προσωπικά εγώ θα έλεγα να μη φοβόμαστε γι'αυτό το πράγμα στην Ελλάδα, αλλά να φοβόμαστε γιατί έχει καιρό να κάνει σεισμό της τάξης των 6 ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο, κάπου δυο χρόνια τώρα, ενέργεια έχει συσσωρευτεί πάρα πολύ και κάποια στιγμή θα κάνει"..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages