Δημοσκοπήσεις – Αλήθειες ή ….μισές αλήθειες ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δημοσκοπήσεις – Αλήθειες ή ….μισές αλήθειες ;

Δημοσκοπήσεις – Αλήθειες ή ….μισές αλήθειες ;

Share This
Της Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Τελικά οι πολίτες αυτής της Χώρας είναι εντελώς απροστάτευτοι από την επικοινωνιακή καταιγίδα των ΜΜΕ που παρουσιάζουν μεν τα γεγονότα,ενισχύουν ή απορρίπτουν όμως όποιους ή όποιες πολιτικές επιθυμούν .
Διευκρινίζω λοιπόν:
Με την εφαρμογή της αποτυχημένης μέχρι σήμερα Κυβερνητικής πολιτικής ,τις επιπτώσεις της οποίας βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, με την επιδρομή στα συμφέροντα και τα εισοδήματά τους , η ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες διογκώνεται.
Κυριαρχεί το φαινόμενο οι ειλικρινείς φορολογούμενοι να βουλιάζουν κυριολεκτικά από την άδικη φορολόγηση και οι ανέντιμοι , να συνεχίζουν ανενόχλητοι το " πάρτυ" ….
Μετά τις λανθασμένες επιλογές πολιτικού χειρισμού σε πολλούς τομείς, όπως η ασφάλεια των πολιτών , ο έλεγχος και η τιθάσευση της λαθρομετανάστευσης ,η κοινωνική πολιτική και μέριμνα , η αγροτική πολιτική και κυρίως, μετά τις καταστροφικές πρωτοβουλίες για την οικονομία μας, κάποια ΜΜΕ ,προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αδιόρατα συμφέροντά τους, δείχνοντας τάχα ,ότι επιτελούν και την αποστολή τους, που είναι η αντικειμενική και σωστή ενημέρωση των πολιτών, περνούν συγχρόνως ανώδυνα και μηνύματα στήριξης στην Κυβερνητική πλειοψηφία , εφαρμόζοντας σχεδόν Γκαιμπελική τακτική προπαγάνδας.
Παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάσθηκε μία τελευταία δημοσκόπηση
" Με δύο μονάδες εξακολουθεί να προηγείται το ΠΑΣΟΚ
Δυο μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ,στην πρόθεση ψήφου, η οποία είναι και η μικρότερη μέχρι τώρα διαφορά τους, από τις εκλογές του 2009, σύμφωνα με δημοσκόπηση ".
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο με 22,2% και ακολουθούν η ΝΔ με 20,2% , το ΚΚΕ με 8,7%, ο ΛΑΟΣ με 4% , ο ΣΥΡΙΖΑ , με 3,3%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με 2,8%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με 2,3% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 2,4%. Το 2,3% δήλωσε άλλο κόμμα, το 21, 2% Λευκό -άκυρο , το 9,4 % αναποφάσιστοι και δεν απάντησε το 1,2%.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το 34,6% των ερωτηθέντων είναι το 2010 ο σημαντικότερος Έλληνας με βάση το έργο και την προσφορά του- Νέο ερώτημα που ήταν αυτονόητο ότι θα είχε το προβάδισμα ο πρωθυπουργός αφού κυβερνά- Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 10,7%.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου με 38,2% προηγείται έναντι 33,3% του κ. Σαμαρά και στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Το 29,1% προτιμά την πολιτική που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το 40% δήλωσε δεν γνωρίζω - δεν απαντώ κ.λ.π.
Όπως βλέπετε, ακόμη και ο τρόπος παρουσίασης της έρευνας, αποδεικνύει τη σθεναρή στήριξη των ΜΜΕ στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Το ότι χάθηκε σε ένα χρόνο πάνω από 8% στην πρόθεση ψήφου , παρουσιάζεται πως "κρατάει τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ" ,ενώ η σωστή παρουσίαση θα ήταν "Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ- στις 2 μονάδες η διαφορά"
Τους πολίτες φυσικά, ουδόλως τους ενδιαφέρουν τα ποσοστά των κομμάτων , όταν η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη και η φτώχεια και η ανέχεια πλέον έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών Ελληνικών οικογενειών.Βέβαια,το πως τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ένα πραγματικό γεγονός , μας υποψιάζει ότι κάτι δεν πάει τόσο καλά στον τρόπο πληροφόρησης.
Η κοινή γνώμη δυστυχώς, επηρεάζεται από τα ΜΜΕ που έχουν αναδειχθεί ως την υπέρτατη εξουσία.
Εμείς οι πολίτες, ας είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί σε όσα ακούμε και βλέπουμε και ας προσπαθήσουμε να έχουμε άλλα κριτήρια αξιολόγησης του έργου των πολιτικών μας και όχι ότι μας σερβίρεται από τα ΜΜΕ.
Οι πολιτικοί μας , πρέπει επιτέλους να ξεφύγουν από το σφιχτό εναγκαλισμό της εξουσίας και των ΜΜΕ , αν θέλουν πραγματικά να προσφέρουν σ αυτό τον τόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages